Confidenţialitate

Doi dintre muncitorii de la Tohan nu aveau contracte de muncă | AUDIO

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectia Muncii, in cazul exploziei produse la depozitul de artificii de pe plataforma din Tohan au fost depistate nereguli grave.

Anchetatorii au aflat ca in ziua producerii deflagratiei soldate cu moartea unui om, in depozitul gestionat de o firma privata se pregateau pentru transport materiale pirotehnice pentru organizarea unui foc de artificii.

Două dintre victimele exploziei nu aveau contracte individuale de muncă, iar cel de-al treilea lucrător avea contractul de muncă suspendat. Din cauza neregulilor constate, pentru moment, s-a retras autorizatia de functionare a firmei private in cauza. Inspectia Muncii continua ancheta in colaborare cu ITM Brasov.

In paralel, ISU Brasov a transmis ca in evidentele sale nu există solicitări de avizare pentru securitate  la incendiu din partea firmei cu pricina. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta continua cercetarile pentru a afla daca, potrivit normelor legale, depozitul in care s-a produs explozia trebuia sa detina o astfel de autorizatie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristina Nica