Doi copii au fost salvaţi de sub dărâmături, în Taiwan, datorită pisicii familiei

Doi copii, de 7 şi 6 ani au fost salvaţi de sub dărâmături, în urma seismului din Taiwan, datorită pisicii familiei. Acestia au fost localizaţi de echipele de salvare, după ce pisica a mieunat pentru a semnala unde se aflau. Cutremurul de 6,4 grade, produs in noaptea de vineri spre sambata, a provocat prăbuşirea unui bloc de 17 etaje în oraşul Tainan, situat în sudul Taiwanului.
Cel puţin 12 oameni, inclusiv o fetiţă de zece zile, au murit, iar alţi aproape 400 au fost răniţi.

Un bărbat care locuia la etajul 10 s-a aflat printre primele persoane scoase de sub dărâmături, dar cei doi fii ai lui erau încă sub ruine.
Echipele de salvare au auzit mieunăturile pisicii familiei şi au reuşit localizarea şi salvarea unuia dintre băieţi, în vârstă de şapte ani. Pisica, numită MiauMiau, a fost şi ea scoasă în viaţă.

Ulterior echipele de intervenţie au reuşit să salveze şi celălalt copil, în vârstă de şase ani.

Un cutremur de suprafaţă cu intensitatea de 6,4 grade a avut loc în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în sudul Taiwanului, provocând prăbuşirea mai multor clădiri rezidenţiale.
Zona cea mai afectată de cutremur este oraşul Tainan, unde cel puţin 11 clădiri rezidenţiale s-au prăbuşit, inclusiv un bloc de 17 etaje.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS