Confidenţialitate

Documentarul „Ouăle lui Tarzan”, de vineri în cinematografe

Documentarul „Ouăle lui Tarzan“, regizat de Alexandru Solomon, va rula de vineri în mai multe oraşe din ţară, iar proiecţii de gală vor avea loc la Iaşi, Gura Humorului şi Focşani.

Proiecţii de gală în prezenţa regizorului Alexandru Solomon sunt programate să aibă loc la Iaşi (vineri, de la ora 19.00, la Cinema Victoria), Gura Humorului (sâmbătă, de la ora 18.00, la Casa de Cultură) şi Focşani (duminică, de la ora 16.00, la Happy Cinema).

„Ouăle lui Tarzan” a avut premiera mondială la Festivalul de Film Transilvania (TIFF) şi a fost selectat în competiţia de documentare a Festivalului de Film de la Karlovy Vary.

În plus, el a fost inclus în competiţia Russian Open Documentary Film Festival „Artdocfest” 2017, care va avea loc la Moscova în perioada 6 – 12 decembrie.

Documentarul lui Alexandru Solomon vorbeşte despre utopii, despre primul institut de primatologie din lume, aflat la Suhum, şi experimentele făcute acolo.

Totodată, proiecția este o dramă metaforică în care se împletesc destinele asemănătoare ale maimuţelor şi oamenilor.

Imaginea este semnată de Radu Gorgos, montajul a fost realizat de Sophie Reiter, iar sunetul de Marin Cazacu, Franck Rivolet şi Cristinel Şirli.

Producătorii sunt Ada Solomon, Cedric Bonin şi Pascaline Geoffroy.

Filmul este o producţie Hi Film Productions (România), în coproducţie cu Seppia (Franţa) cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (România), Aide au Cinémas du Monde – CNC (Franţa), Eurométropole de Strasbourg, Eurimages, Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Procirep-Angoa şi cu participarea HBO Europe.

Mai jos puteți asculta un interviu cu Alexandru Solomon, la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Trailer-ul documentarului „Ouăle lui Tarzan”: