Confidenţialitate

Documentarul “Maria – Inima României”, joi seară, la History

Documentarul Maria – Inima României va fi difuzat, joi seară, de postul tv History la împlinirea a 145 de ani de la naşterea unuia dintre cei mai influenţi monarhi din istoria ţării.

Filmul prezintă rolului politic şi povestea interesantei vieţi private a reginei Maria a României.

Nepoată a reginei Victoria, ea s-a căsătorit cu prinţul moştenitor al României în 1893. Sunt prezentate, cronologic, evenimentele din timpul Primului Război Mondial până la victoria de la Conferinţa de Pace de la Paris din 1919.

Filmul nu evită aspectele mai puţin strălucitoare ale vieţii reginei.

Fiul său, Carol, şi-a dispreţuit părinţii şi, când a devenit rege, a alungat-o pe Maria de la curte. Când comuniştii au ajuns la putere, în 1945, au înlăturat-o din istorie.

Filmul a fost realizat pe parcursul a doi ani cu filmări în nouă ţări şi o documentare realizată în 14 arhive naţionale, oferind şansa publicului de a auzi vocea originală a reginei şi de a vedea filmări şi imagini originale ale epocii, colorizate cu ajutorul tehnologiei moderne şi prin implicarea unei echipe interdisciplinare de experţi pentru a surprinde cât mai exact realitatea acelor vremuri.

John Florescu este producător executiv, iar Dan Drăghicescu este producător asociat.

Din echipă mai fac parte Trevor Poots, care a semnat regia şi scenariul, producătorul senior Viorel Chesaru şi editorul Mircea Lăcătuş.

Filmul este narat de actorul Marcel Iureş.„Maria – Inima României” este o producţie independentă Chainsaw Film Productions şi se bucură de susţinerea Academiei Române şi a Institutului Cultural Român.

Difuzat în 42 de ţări, inclusiv pe History şi History2, documentarul „Maria – Inima României”, alături de „Regele care l-a trădat pe Hitler”, face parte din „Turneul Naţional Maria: Inima României”, un eveniment itinerant susţinut de postul de televiziune ce a avut până acum loc în mai multe oraşe din România, pentru a marca cea de-a 100 aniversare a rolului crucial pe care regina Maria l-a avut pentru ţara sa în cadrul Conferinţei de Pace de la Paris din anul 1919.