Documentarul ”Lumea lui Geo Saizescu’ – proiectat miercuri la Cinema Union, București

În documentarul ‘Lumea lui Geo Saizescu’, realizat de Dan Doroftei, care va fi proiectat miercuri, 14 ianurie, la Cinema Union din Bucureşti, este prezentată viața și creația cineastului Geo Saizescu, cu ajutorul povestirilor mai multor actori precum Maia Morgestern, Sebastian Papaiani şi Ileana Stana Ionescu. Filmele lui Geo Saizescu au lăsat replici memorabile, printre cele mai cunoscute aflându-se ‘Secretul lui Bachus’ și ‘Astă seară dansăm în familie’.

Gândurile lui Geo Saizescu, născut în noiembrie 1932 și trecut în neființă la 23 septembrie 2013, sunt adunate, alături de scenele reper din filmele sale. În documentarul ‘Lumea lui Geo Saizescu’ ,realizat de Dan Doroftei, este prezentat și ultimul interviu al cineastului, realizat în curtea sa de la Dărăşti Vlaşca – AUDIO.

Mai mulți actori, între care Sebastian Papaiani, Ileana Stana Ionescu și Tora Vasilescu – își amintesc de experiențele de pe platourile de filmare. Maia Morgestern , despre ‘Secretul lui Bachus’, în care a interpretat o femeie cu moravuri ușoare – AUDIO – fragment din documentarul ‘Lumea lui Geo Saizescu’.

Regizor și uneori scenarist și actor, Geo Saizescu a lăsat filme precum Un surâs în plină vară (1963), Dragoste la zero grade (1964) (în colaborare cu Cezar Grigoriu), Astă seară dansăm în familie (1972), Păcală (1974), Eu, tu, și… Ovidiu (1978), Secretul lui Bachus (1984), Secretul lui Nemesis (1987) și Harababura (1990).

Documentarul ‘Lumea lui Geo Saizescu’ a fost prima dată proiectat în decembrie, în cadrul Festivalului de Film Studenţesc din București, eveniment ce poartă numele cineastului.