Confidenţialitate

Doar 5% din cadrele medicale de la Spitalul de Psihiatrie Drăgoești Vâlcea s-au vaccinat. Directorul spitalului refuză să se vaccineze | AUDIO

Doar cinci din o sută de e cadre medical de la Spitalul de Psihiatrie Drăgoești Vâlcea s-au vaccinat împotriva Covid 19.

Toate campaniile de susținere a imunizării au eșuat, iar pentru evitarea reapariției unui nou focar au fost vaccinați pacienții.

Cei cinci vaccinați, un doctor și 4 asistenți medicali, din cei 100 de angajați ai Spitalului de Psihiatrie Drăgoești sunt singurii care s-au vaccinat de la începutul campaniei. Restul, asistenți, infirmieri și personal auxiliar au refuzat. Prefectul de Vâlcea susține că a cerut explicații dar nu le-a primit. Nici măcar din partea directorului spitalului care este medic și care, de asemenea, nu vrea să se vaccineze.

Reprezentantul Guvernului în Teritoriu a declarat că este de neînțeles refuzul personalului medical, mai ales că în spital au fost două focare de Covid 19, iar infectările au pornit din rândul angajaților.

Pentru evitarea apariției unui nou focar, aproape jumătate din cei 90 de pacienți internați au fost vaccinați. În spitalele din Vâlcea, 40% din cadrele medicale refuză în continuare imunizarea. Și asta după ce un medic de la Terapie Intensivă, care nu a dorit să se vaccineze a murit săptămâna trecută din cauza infectării cu noul virus gripal. O statistică a DSP arată că în Vâlcea procentul de imunizare în rândul populației este mic, de doar 12%.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Nicoleta Ene