Doar 4 zile mai au la dispoziție pentru înregistrare alegătorii care doresc să voteze în străinătate, la alegerile pentru Preşedintele României

Alegătorii care doresc să voteze în străinătate, la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019, se pot înregistra ca alegători în străinătate, prin intermediul unui formular on-line, până cel mai târziu la data de 11 septembrie, ora 23:59:59. Asta înseamnă că au mai rămas 4 zile și doar câteva ore, în cazul în care nu se va prelungi termenul, după cum a anunțat că încearcă AEP.

Prin înregistrarea ca alegător în străinătate, cetățeanul român cu drept de vot care se va afla în străinătate în ziua votării, indiferent de motiv, solicită organizarea unei secții de votare în localitatea și statul unde vrea să voteze.

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondență, cetățeanul român cu drept de vot, care locuiește în străinătate și deține documente valabile de ședere din partea statului respectiv, solicită transmiterea prin poștă a documentelor de vot la adresa sa de corespondență.

Important de precizat că cetățeanul român care își exprimă dorința să voteze în străinătate la alegerile pentru Președintele României din 10 și 24 noiembrie 2019 va fi RADIAT pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România și înscris în lista electorală permanentă din străinătate.

Înregistrarea se poate face la adresa www.votstrainatate.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS