DNA: un nou dosar Microsoft, al treilea

Procurorii DNA cer avizul de la Președinția României pentru urmărirea penală a fostului ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu.

Este un nou dosar privind modul în care foști miniștri au decis ilegal închirierea unor licențe Microsoft.

Dinu Pescariu și Claudiu Florică i-ar fi dat ministrului Gabriel Sandu peste 2 milioane de euro pentru a fi favorizați să obțină respectivul contract. Cei doi sunt urmăriți penal și au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile.

În cazul lui Gabriel Sandu procurorii cer aviz pentru urmărirea penală de la șeful statului.

De asemenea s-a început urmărirea penală și au fost puse sub control judiciar mai multe persoane implicate în caz: un director și un consilier din Ministerul Comunicațiilor, directorul general Microsoft România, Călin Tatomir, alături de Dinu Pescariu și Claudiu Florică, reprezentanții firmei care avea să câștige contract cu statul.

În aprilie 2009, expira contractul prin care s-au închiriat licențe Microsoft iar ministrul Comunicațiilor de la avea vreme, Gabriel Sandu a decis să încheie un nou contract de închiriere software.

Așadar, urma licitația. Dinu Pescariu și Claudiu Florică, reprezentanții unei firme – au luat legătura cu ministrul Gabriel Sandu prin intermediul unui om de afaceri. I-au dat ministrului aproape 2 milioane 200.000 de euro pentru a fi favorizați în câștigarea licitației.

Când s-a stabilit regulile de atribuire, condițiile au fost realizate astfel încât să favorizeze firma reprezentată de Pescariu și Florică.  Prejudiciul a fost estimat la peste 51 de milioane de euro.În dosarul Microsoft mai sunt anchetați de procurori nouă foști miniștri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS