DNA: Sebastian Ghiță controla, direct sau prin interpuși, peste 50 de firme – AUDIO

Sebastian Ghiță este bănuit că spăla banii proveniți din infracțiuni prin intermediul a peste 50 de filme controlate direct sau prin interpuși.

Este și motivul pentru care procurorii au pus sechestru pe conturile deținute în aceste societăți – aproximativ 130 de milioane de lei – dar și pe sumele care ar urma să fie încasate pe viitor.

E vorba de aproximativ 130 de milioane de lei.

 

Rechizitoriul întocmit de procurori în cazul deputatului Sebastian Ghiță este unul stufos.

El e acuzat că, în ultimii 15 ani, a obținut ilegal sume importante de bani pe care le-a introdus într-un circuit financiar fictiv – pentru a ascunde proveniența banilor.      Pe mai departe, acești bani au fost folosiți în interesul său sau al partidului din care a făcut parte – PSD.

Pentru justificarea aparentă a cheltuielilor, ar fi fost întocmite documente fictive prin intermediul a 54 de firme controlate de Sebastian Ghiță.

Aceste societăți ar fi ”spălat” comisioanele de 10% pe care deputatul le încasa din diverse contracte publice sau din fonduri europene.

Odată cu extinderea urmăririi penale pe numele lui Ghiță pentru noi fapte de trafic de influență, evaziune fiscală și spălare de bani, procurorii au pus sechestru pe conturile firmelor, dar și pe cele ale apropiaților.

Sebastian Ghiță se arăta  revoltat de aceste măsuri.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit anchetatorilor, o parte din sumele de bani obtinute ilegal “au fost folosite de către Sebastian Ghiță și în interesul său politic.

În timpul campaniei pentru alegerile legislative din 2012, el ar fi cumpărat…tigăi în valoare de 279 de mii de lei – pe care le-a oferit alegătorilor, reușind ulterior să obțină un mandat în Parlament.

Procurorii mai arată că, 2 ani mai târziu – în noiembrie 2014, Sebastian Ghiță i-ar fi corupt și pe alegătorii români din Republica Moldova.  Ar fi cheltuit 350 de mii de euro pentru a se asigura că Victor Ponta – candidat PSD la prezidențiale – câștigă scrutinul în țara vecină.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS