Confidenţialitate

DNA: Răzvan Murgeanu a primit 30.000 de euro de la firme care se ocupau de reabilitarea blocurilor din sectorul 5 din București

Fostul consilier de stat, Răzvan Murgeanu, ar fi primit 30 de mii de euro de la o asociere de firme care s-au ocupat de reabilitarea unor blocuri din sectorul 5 al Capitalei.

În schimbul banilor, ar fi intervenit la un șef din cadrul Primăriei sectorului care ar fi înlesnit încheierea contractului.

Reținut noaptea trecută pentru trafic de influenţă, dare de mită şi instigare la spălare de bani, Răzvan Murgeanu va fi prezentat astăzi instanței cu propunere de arestare preventivă.

Răzvan Murgeanu este bănuit că, din suma de 30 de mii de euro, a păstrat pentru el 15.000 de euro.

Cealaltă jumătate din sumă ar fi intrat în buzunarele unui director din Primăria Sectorului 5 – Valentin Stănescu – care trebuia să dispună plăţile din cadrul unui contract de reabilitare.

Banii ar fi fost oferiți de o asociere de firme care câștigase un contract de reabilitare a 85 de blocuri din București.

Reținut pentru trafic de influenţă, dare de mită şi instigare la spălare de bani, fostul consilier de stat, Răzvan Murgeanu, a părăsit noaptea trecută sediul DNA încătușat.

 

Răzvan Murgeanu a fost, din iunie 2013 până în octombrie 2014, consilier de stat la Administraţia Prezidenţială în mandatul lui Traian Băsescu.

Anterior, a fost viceprimar al Capitalei din partea PDL şi secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului – condus la acea vreme de Elena Udrea.