DNA: Medicul Irinel Popescu, cercetat sub control judiciar pentru luare de mită

Direcţia Anticorupţie a început urmărirea penală faţă de medicul Irinel Popescu.

Procurorii îl acuză că, pe când era preşedinte al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, a luat mită 170.000 de euro de la reprezentanţii a două firme de software pentru a le încredinţa acestora contracte publice de servicii.

Anchetatorii au dispus instituirea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, potrivit Agerpres.

Profesorul ar fi încercat să pericliteze ancheta.

Faptele pentru care medicul este cercetat au fost comise între anii 2007 şi 2009.

„Inculpatul Irinel Popescu, în calitate de preşedinte al CNAS, a solicitat reprezentanţilor a două firme de software să încheie contracte de asistenţă juridică şi de prestări servicii cu două firme, în valoare totală de 170.000 euro. Foloasele menţionate mai sus au fost solicitate de inculpat pentru încheierea a două acte adiţionale la un contract încheiat între CNAS şi una dintre firmele de software”, se precizează într-un comunicat al DNA.

Conform aceleiaşi surse, Irinel Popescu a depus la o unitate bancară cauţiunea în valoare de 150.000 de euro, consemnată pe numele său la dispoziţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie.

Procurorii anticorupţie precizează că au dispus această măsură preventivă în contextul în care, în timpul cercetărilor, inculpatul a avut un comportament prin care a urmărit periclitarea bunei desfăşurări a investigaţiilor penale, precum şi diminuarea masei bunurilor asupra cărora organul de urmărire penală putea institui sechestru asigurator.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS