DNA investigheaza posibile fraude cu fonduri europene / Mai multe institutii publice au fost perchezitionate

Procurorii DNA au descins astăzi la Ministerul Fondurilor Europene, dar și la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest într-un dosar ce vizează posibile fraude cu bani europeni.

Ministrul de resort Eugen Teodorovici a confirmat perchezițiile și a spus că dacă angajații ministerului au săvârșit ceva ilegal vor fi suspendați din funcție.

Potrivit DNA, posibilele fraude cu bani europeni ar fi fost comise în perioada 2007-2013.

Mai multe societăți comerciale ar fi beneficiat de finanțare din partea Uniunii Europene – în baza unor documente false.

Procurorii au descins în această dimineață la 23 de adrese din București și județene Ilfov, Timiș, Caraș-Severin și Teleorman.

Percheziții au fost efectuate și la 4 instituții publice, printre care Ministerul Fondurilor Europene şi Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest din Timişoara. Activitatea acestei instituții a fost oprită încă de la primele ore, angajații neavând voie să între în clădire.

În Timișoara, spre exemplu, au avut loc descinderi la una dintre cele mai importante case de schimb valutar și la un hotel – ambele unități deținute de un om de afaceri.

Ministrul Fondurilor Europene – Eugen Teodorovici – a confirmat că echipe DNA au fost la sediul instituției pe care o conduce, dar a precizat că nu știe despre ce e vorba.

El spune că, recent, procurorii au mai făcut astfel de verificări, fiind vorba de documente false depuse la dosar de cei care au cerut finanțare europeană.

Ministrul a precizat că multe persoane vin cu documente false știind că nu poți să ai datorii la stat atunci când aplici pentru fonduri europene .

Eugen Teodorovici afirmă că dacă vor fi puși sub acuzare angajați din minister, aceștia vor fi suspendați din funcții.