DNA cere retinerea si arestarea lui Darius Valcov

Direcția Națională Anticorupție cere aviz Senatului pentru reținerea și arestarea lui Darius Vâlcov.

Ministrul demisionar al Finanțelor, care este și senator, este acuzat de trafic de influență. Infracțiunile ar fi fost comise atunci când Darius Vâlcov era primar al Slatinei.

Procurorii spun că în 2009, administratorul unei firme i-ar fi contactat pe Darius Vâlcov în încercarea de a câștiga mai multe licitații în Slatina, Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești. Afaceristul își dorea ca firma sa să se ocupe de reabilitarea și extinderea rețelei de apă din aceste localități, lucru care s-a și întâmplat.

În schimb, i-ar fi promis lui Vâlcov 20% din valoarea sumelor încasate – aproximativ două milioane de euro.

Darius Vâlcov ar fi ajuns la un acord cu administratorul firmei să primească banii în lei și numai la sediul firmei sale.

Procurorii spun că ministrul demisionar lua banii în pungi de plastic. În urmă cu 3 ani, din cauza unor probleme financiare, omul de afaceri i-a propus lui Vâlcov o altă modalitate de plată. Astfel ar fi fost încheiate 3 contracte fictive de bunuri și servicii, iar banii ar fi fost transferați cu ajutorul altor inculpați, între ei și actualul primar din Slatina Minel Prina, arestat la domiciliu în acest dosar. În unele cazuri, spun procurorii, Darius Vâlcov se întâlnea cu inculpații în cimitir, unde credeau că nu pot fi interceptați.