DNA cere avizul CSM pentru arestarea celor patru judecători suspectati de coruptie

Patru judecători de la Tribunalul Bucureşti sunt urmăriţi penal după ce ar fi cerut şi primit bani în legătură cu anumite dosare de insolvenţă.

Toţi cei patru magistraţi sunt de la Secţia a-VII-a Civilă a Tribunalului Bucureşti şi se ocupă de dosare de insolvenţă.

Este vorba de judecătorii Elena Roventa, Ciprian Sorin Viziru, Ion Stanciu şi Mircea Moldovan. Ei sunt acuzati ca au cerut şi primit atât sume de bani cât şi bunuri, de la carne, şi făină pana la cherestea şi obiecte vestimentare, susţin procurorii anticorupţie. In schimbul acestora ar fi atribuit anumite dosare de insolvenţă unor administratori judiciari sau au furnizat informaţii confidenţiale.

Mircea Moldovan, judecatorul cel care initial a refuzat sa vina la audieri este cel care a admis intrarea în insolvenţă a companiei Hidroelectrica. El a fost exlcus in anul 2002 din magistratură pentru ca a cumpărat o casă pe care chiar el o retrocedase unei persoane. A contestat, însă, măsura luată de Consiliul Superior al Magistraturii, iar instanţa supremă i-a dat dreptate, asa ca a fost reprimit în rândul magistraţilor.

Nu este singurul caz în care judecători de Tribunalul Bucuresti au intrat în vizorul DNA.

Viorica Dinu si Antonela Costache sunt arestate preventiv încă de acum un an.

Ele sunt acuzate că primeau sume de bani petru soluţiile din dosarele penale pe care le judecau.