Confidenţialitate

DNA cere aviz pentru reținerea și arestarea preventivă a deputatului Adrian Gurzău

Adrian Gurzău – finul Elenei Udrea și membru al Partidului Mișcarea Populară – este acuzat de trafic de influență în dosarul privind favorizarea societății de asigurări Carpatica.

În acest dosar, au fost reținute deja 3 persoane, care astăzi vor fi prezentate Instanței Supreme cu propunere de arestare preventivă.

Deputatul Adrian Gurzău este acuzat de procurorii DNA că s-a folosit de influența pe care o avea pentru a interveni la membri din conducerea ASF. I-a convins pe aceștia să o numească pe Angela Toncescu – care era membru în Consiliului de Administrație al Carpatica Asig –  în funcția de șefă a Consiliului de Administrație al firmei de asigurări.

În plus, Autoritatea de Supraveghere Financiară ar fi închis ochii la neregulile constatate în activitatea Angelei Toncescu și a aprobat prelungirea perioadei de redresare a firmei Carpatica, deși consiliul ASF constatase starea de insolvență.

În schimbul intervenției sale, deputatul Adrian Gurzău, în calitate de administrator al unei firme a obținut un contract pe 5 ani cu firma de asigurări Carpatica, în valoare de 270.000 de euro+TVA. Firma deputatului urma să furnizeze societății Carpatica servicii de relații clienți, info-line și contact center de vânzare și marketing. Contractul s-a dovedit păgubos pentru Carpatica, mai ales că firma avea deja un departament care desfășura activități similare, la costuri mult mai mici.

Procurorii cer acum Parlamentului aviz pentru reținerea și arestarea deputatului Adrian Gurzău. Alte trei persoane, Angela Toncescu și doi oameni de afaceri acuzați, de asemenea, că au intervenit la ASF, au fost deja reținuți de procurori.