DNA cere aprobarea începerii urmăririi penale a lui C.P. Tăriceanu, pentru luare de mită

DNA cere din nou începerea urmăririi penale împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu într-un dosar în care este vizat în calitate de fost premier și în care este cercetat luare de mită.

Este a doua oară când procurorii anticorupție cer anchetarea fostului premier liberal pentru această faptă.

În noiembrie 2018, DNA a mai cerut Senatului să încuviințeze urmărirea penală, dar cererea a fost respinsă.

Acum, Tăriceanu nu mai este senator. Astfel, DNA i-a solicitat procurorului general să-l sesizeze pe președinte României pentru că șeful statului trebuie să aprobe începerea urmării penale.

Referitor la faptă, concret, Tăriceanu ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800 de mii de dolari, constând în plata unor servicii de consultanță.

În schimb, acesta și-ar fi exercitat atribuțiile astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei.

Suma de 800.000 $, reprezentând un comision din valoarea plăților făcute de statul roman către companie, ar fi fost folosită în beneficiul lui Tăriceanu pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS