Confidenţialitate

DNA cercetează 76 de dosare legate de achiziții în pandemie | AUDIO

76 de dosare legate de achiziții în pandemie sunt în lucru în acest moment la Direcția Națională Anticorupție. Procurorul șef, Crin Bologa, spune că au fost instrumentate peste 100 de dosare, iar 5 sunt deja trimise în judecată. Prejudiciul prezumat se ridică la sute de milioane de euro, mai spune Bologa.

”Sunt dosare în care avem, de exemplu, datorii, cu Turcia, cu China, alte state. Noi trebuie să primim de acolo probe care să ne fie necesare în instrumentarea cauzelor. Acordăm atenție deosebită dosarelor legate d epandemie pentru că e inadmisibil ca în situația prin care a trecut România și aproape toată lumea, anul trecut, să se găsească persoane care să dorească să se îmbogățească atunci când alții mor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Activitatea DNA a avut mai puține cauze de soluționat în 2020 pentru că și-a piedut din competențe, spune procurorul șef Crin Bologa. Peste 300 de dosare au fost trimise în judecată iar 160 dintre cei trimiși în judecată sunt persoane care au avut funcții de conducere, arată bilanțul instituției. Numărul celor care au făcut sesizări pentru cauze de corupție a crescut pentru prima dată în cinci ani, spune șeful DNA.

”Au fost soluționate dosare mai puține, având în vedere că două luni am fost în situație de urgență și s-au instrumentat numai cauzele urgente. Au fost condamnați definitiv, în cursul anului 2020, un președinte al Camerei Deputaților , doi deputați, un secretar de stat, doi prefecți, trei președinți de Consiliu Județean, 21 de primari și viceprimari”, a mai spus Crin Bologa.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.