Confidenţialitate

DNA a extins ancheta în dosarul retrocedării unei păduri din Snagov, în care este acuzat și Paul al României

Procurorii DNA au extins ancheta în dosarul retrocedări ilegale a unei suprafețe de 47 de hectare de pădure din localitatea Snagov.

În acest dosar, Paul al României și omul de afaceri Remus Truică sunt acuzați de complicitate la abuz în serviciu, iar fostul prefect al județului Ilfov, Nicolae Jecu și fostul primar al comunei Snagoov sunt cercetați sub control judiciar.

Potrivit procurorilor DNA, Paul al României i-a promis omului de afaceri Remus Truică și asociaților acestuia o cotă cuprinsă între 50 și 80 la sută din valoarea bunurilor pe care le revendica în România. Este vorba despre 47 de hectare de pădure din comuna Snagov. Remus Truică urma să intervină pe lângă funcționari publici sau judecători care să îl ajute pe Paul al României să obțină bunurile revendicate.

În martie 2006, la o lună după ce reprezentantul ocolului silvic din Snagov s-a opus retrocedării terenului  Paul al României a obținut dreptul de proprietate asupra celor 47 de hectare de pădure.  Procesul verbal a fost semnat de primarul de atunci din Snagov, Apostol Mușat și de secretarul Niculae Dima, iar documentrul a fost trimis la prefectura județului Ilfov pentru a fi validat.  Ceea ce s-a și întâmplat.

Procurorii spun că la dosar nu au fost depuse documente care să arate că Paul al României era îndreptățit să primească acel teren și nici alte acte din care să reiasă că înaintașii acestuia ar fi fost expropriați și urmau acum să fie despăgubiți de stat.

Pentru ca Paul al României să intre în posesia pădurilor, Remus truică a apelat la persoane din cadrul Direcției Silvice Ilfov. Este vorba despre directorul tehnic Theodor Chiriac, în cazul căruia DNA cere arestarea preventivă. Acesta ar fi primit mită 1000 de metri pătrați de teren forestier. Terenul a fost ulterior vândut, prin intermediari, cu 50 de mii de euro, bani care au ajuns la Theodor Chiriac. În acte, apărea însă suma de doar 5000 de euro.. Prejudiciul adus statului român în acest dosar depășește 9 milioane și jumătate de euro.