DNA a clasat anul acesta, de două ori, un dosar penal privind sponsorizările ilegale primite de pompierii ISU – anchetă GSP

Direcția Națională Anticorupție ar fi clasat anul acesta, în 2 rânduri, un dosar penal privind sponsorizările ilegale primite de pompierii din Bacău de la firmele verificate.

Redactorul-șef al Gazetei Sporturilor – Cătălin Tolontan – publică astăzi o anchetă care, susține el, ar arăta cum autoritățile au închis ochii în fața acestor nereguli.

Dezvăluirile vin în contextul în care 2 pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din București sunt cercetați penal în urma tragediei din clubul Colectiv. Acuzațiile care li se aduc seamănă mult cu cele din dosarul penal clasat de procurorii anticorupție.

 

Dosarul penal a fost deschis în decembrie 2014, în urma unui denunț făcut de către un pompier adjunct de la ISU Bacău împotriva șefului său.

El venise într-o zi în stare de ebrietate la serviciu și a fost reclamat.

Crezând că a fost reclamat de superiorii săi, a făcut la rându-i un denunț la DNA în care susține că a fost obligat, alături de colegii săi, să ceară diverse sponsorizări de la firmele controlate.

ISU Bacău ar fi adunat de pe urma acestor acțiuni, numai în 2014, 230 de mii de lei. Redactorul șef al GSP – Cătălin Tolontan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Pompierul a mers mai departe și a făcut plângere împotriva ordonanței de clasare. Dosarul a fost redeschis și, la scurt timp, închis definitiv. Motivarea DNA: banii nu au fost dați pentru a influența îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ancheta Gazetei Sporturilor reclamă presupuse greșeli de interpretare din partea DNA, în cazuri aparent similare. Pompierii din Bacău au fost absolviți de orice vină, în condițiile în care pompierii care au controlat clubul Colectiv se află acum în arest preventiv, respectiv în arest la domiciliu.

Solicitat să ofere un punct de vedere, biroul de presa al DNA ne-a comunicat că vom primi un răspuns săptămîna viitoare, cel mai devreme luni.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS