DN 28, Buzău-Brăila a fost închis din cauza poleiului

„Din cauza precipitațiilor abundente de ploaie înghețată ce produc polei pe partea carosabilă și din cauză că materialele antiderapante folosite nu mai fac față, CNAIR si Poliția Rutieră au decis închiderea circulației pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 2B între Buzău și Brăila (km 8+100 – km 38+000). Precizăm că fenomenul meteorologic de ploaie înghețată este unul din cele mai periculoase fenomene prin faptul că în momentul în care atinge suprafața carosabilă îngheață instantaneu și anulează efectul materialelor antiderapante. Imediat ce condițiile meteorologice se vor ameliora, utilajele CNAIR vor interveni pentru curățarea drumului și redeschiderea circulației”, a anunțat, joi, Compania Naționațională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Cu aproximativ două ore înaintea acestei decizii, CNAIR și Poliția Rutieră deciseseră restricționarea circulației pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe sectorului de drum Buzău și Brăila de pe DN 2B (km 8+100 – km 38+000).

Decizia a fost luată din cauza precipitațiilor de ploaie înghețată ce produce polei pe partea carosabilă.

Imediat ce condițiile meteorologice se vor ameliora, utilajele CNAIR vor interveni pentru curățarea drumului și redeschiderea circulației.

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, au mai declarat reprezentanții CNAIR.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS