Confidenţialitate

Eliminat de la Roland Garros, Djokovic nu va mai ocupa prima poziție în clasamentul ATP

Novak Djokovic va pierde și locul 1 ATP după ce a fost învins marți seară de Rafael Nadal într-un meci spectaculos de peste patru ore pe zgura de la Paris. Spaniolul s-a calificat astfel în semifinalele Roland Garros.

Meciul a început în jurul orei 22.00 și s-a încheiat puțin după ora 2.00 ora Românie. A fost unul dintre cele mai așteptate meciuri din această ediție de la Roland Garros.

Nadal a început bine în primul set, agresiv ca niciodată în fața lui Djokovic și nu i-a permis sârbului să gândească următoarea mutare.

În setul secund, Nole a reușit să revină în meci, chiar dacă cei 15.000 de fani de pe arena Philipe Chatrie nu au fost de partea lui.

Setul 4 a fost un carusel, Djokovic a condus cu 5-2, a avut două șanse de a închide actul, la 5-3, apoi a ajuns cu spatele la zid într-un tie-break început ideal de Rafa, cu două mingi plasate milimetric.

Nadal s-a impus în final în patru seturi: 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4) și s-a calificat în semifinale unde îl va întâlni pe Alexander Zverev.

„A fost un meci foarte greu. Novak e unul dintre cei mai buni jucători din istorie. Am jucat la un nivel neașteptat de bun și sunt super fericit”, a declarat Nadal după meci.

„Am dat totul, dar știu că puteam și mai mult. Sunt mândru de cum am luptat și cum am rămas în joc până la ultima lovitură”, a transmis Novak Djokovic.

Pe 13 iunie acesta nu va mai fi liderul ierarhiei ATP întrucât nu a reuști să-și apere punctele din sezonul trecut.

Foto: Shutterstock