Confidenţialitate

DJ-ul Europa FM Mihai Dinu: „Organizatorii de festivaluri de muzică fac eforturi să reducă amprenta de carbon” | AUDIO

A început febra minivacanței de 1 mai, iar stațiunile de la mare și de la munte se vor umple de turiști, mai ales că se organizează tot felul de evenimente. Numai la malul mării sunt așteptați aproximativ 75 de mii de oameni care vor participa la două festivaluri, la Costinești și Mamaia.

Dar, așa cum știm, în urma distracției rămân gunoaiele. Și nu doar atât. Arareori, festivalurile de muzică au în centrul atenției ecologia, iar organizatorii sau chiar participanții uită să ia în calcul amprenta de carbon generată în urma evenimentelor.

Zilele acestea, un raport care vizează unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Statele Unite, Coachella, aduce vești îngrijorătoare, mai ales în ceea ce privește amprenta de carbon. Deplasarea publicului, a artiştilor şi a angajaţilor, generează foarte multe gaze cu efect de seră, din cauză că accesul în deşertul californian, unde se desfășoară evenimentul, se face exclusiv cu mașini personale și autobuze ori camioane.

Locația se află la trei ore de mers cu maşina de Los Angeles. Poluarea atmosferică nu este singura problemă: potrivit studiului, doar 20% din deşeuri sunt reciclate la Coachella. Rămân în urmă munți de pahare de plastic şi sticle de apă. Dacă punem la socoteală că festivalul s-a desfășurat luna aceasta, timp de două weekend-uri la rând, ne putem face o imagine a răului creat naturii în zonă.

Mare pasionat de muzică, dar și de mediu, DJ-ul Europa FM, Mihai Dinu, a explicat la Misiunea Verde cum încearcă organizatorii de festivaluri să limiteze impactul negativ al acestor evenimente asupra mediului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde: