Confidenţialitate

Dispută la nivel înalt după ce ministrul de Externe din Luxemburg a cerut excluderea Ungariei din UE. Șeful diplomației ungare: ”E frustrat”

Dispută la nivel înalt între Budapesta și Luxemburg după ce ministrul luxemburghez de Externe a cerut suspendarea sau chiar excluderea Ungariei din Uniunea Europeană.

Oficialul a invocat, potrivit BBC, încălcarea de către această țară a valorilor fundamentale europene.

Este un arogant și un frustrat” – a fost replica dură dată de șeful diplomației ungare.

 

Într-un interviu acordat cotidianului german Die Welt, ministrul de Externe al Luxemburgului, Jean Asselborn, a vorbit despre suspendarea sau chiar excluderea Ungariei din Uniunea Europeană.

El a criticat atitudinea guvernului de la Budapesta față de refugiați, față de independența justiției și față de libertatea presei.

Ungaria este la un pas de a ordona deschiderea focului împotriva refugiatilor“, a declarat ministrul luxemburghez.

Oficialul crede că Uniunea Europeană n-ar trebui să tolereze “asemenea comportamente și orice stat care încalcă astfel de valori fundamentale “ar trebui exclus temporar, sau, daca este necesar, pentru totdeauna, din blocul comunitar”.

Replica a venit de la șeful diplomației ungare, Peter Szijjarto, care a răspuns cu un atac la persoană. El a afirmat că, cităm,  omologul său luxemburghez ”a iesit de mult din randul politicienilor care pot fi luati in serios“.

”Are aere de superioritate, este arogant si frustrat„, a continuat acesta.