Confidenţialitate

Dispută între opoziție și Ministerul Educației pe tema Ordinului privind directorii de şcoli

Liberalii susțin că actul normativ care permite numirea pe posturi a directorilor de şcoli care nu au promovat concursul sau care nu au participat la acesta a fost antedatat, ceea ce reprezintă ”o ilegalitate”.

 

 

”Ilegalităţi în cascadă la Ministerul pesedizat al Educaţiei!”, a scris pe Facebook președintele interimar al PNL. Raluca Turcan susține că ordinul de ministru este antedatat: vineri, 6 ianuarie, actul nu exista. A fost publicat abia după trei zile.

Acuzaţiile vin după ce în Monitorul Oficial de luni, 9 ianuarie, a apărut acest ordin, cu data de 6 ianuarie 2017. Explicația ministrului? Pavel Năstase a declarat pentru News.ro că ordinul respectiv nu a fost antedatat, ci a fost emis vineri şi tot atunci a fost trimis la Monitorul Oficial, dar a fost publicat luni.

Ministrul a mai spus că astfel persoanele care nu au promovat concursul de directori, dar au ocupat anterior această funcţie, vor putea fi numite, temporar, în aceste posture, până la organizarea unui nou concurs.

Şi Administraţia Prezidenţială a reacționat: a cerut Ministerului să-i pună la dispoziție lista cu toți directorii de grădinițe și scoli nominalizați pentru a ocupa funcții prin derogare.