Discuție Firea-Cuc: Trenurile de marfă nu vor mai tranzita Bucureștiul la orele de vârf

Promisiuni pentru decongestionarea traficului în zona de nord a  Capitalei. În urma unei întâlniri dintre ministrul Transporturilor și primarul Bucureștiului s-a decis ca trenurile de marfă să nu mai tranziteze orașul la orele de vârf. În plus, pe Lacul Herăstrău va fi montat un ponton plutitor, în apropierea podului de cale ferată din parc unde s-au produs de-a lungul timpului mai multe accidente.

Până la sfârşitul lunii octombrie, ministrul Transporturilor promite că va reabilita din surse proprii calea ferată de la marginea Capitalei, pentru mutarea trenurilor pe această linie. Primarul general Gabriela Firea a declarat la întâlnirea cu ministrul că soluţia provizorie pe care o așteaptă până la începutul lunii septembrie – când traficul se va intensifică odată cu începerea şcolilor – este regândirea orarului acestor trenuri, astfel încât să nu mai tranziteze Capitală la orele de vârf.

Cei doi au discutat şi despre situaţia pasarelei care traversează lacul Herăstrău şi pe care primăria vrea să o construiască în vecinătatea podului care în prezent aparţine Regionalei CFR. Ministrul Răzvan Cuc a promis că săptămâna viitoare va emite un aviz pentru construirea unui ponton plutitor în apropierea podului de cale ferată de la Herăstrău, ca soluţie provizorie până la realizarea pasarelei care traversează lacul.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS