Confidenţialitate

Discursul premierului Viorica Dăncilă, primit cu huiduieli în fața Parlamentului – VIDEO

La un sistem de sonorizare improvizat este transmis discursul ținut de Viorica Dăncilă în Parlament. Protestatarii adunați în parcul Izvor huiduie și dezaprobă realizările enumerate de premier, care subliniază că Guvernul său a avut grijă ca ”majorările de prețuri să se micșoreze”.

“Asistăm, din păcate, la cea mai amplă campanie de dezinformare şi intoxicare a opiniei publice de după Revoluţie. Sunt multe minciuni care circulă în spaţiul public şi care mizează în mod evident pe resorturile emoţionale ce ar putea cataliza o reacţie socială ostilă, indignată şi radicalizată faţă de efortul majorităţii parlamentare de a transpune în legislaţia penală deciziile Curţii Constituţionale, ale Curţii Europene a Drepturilor Omului şi, nu în ultimul rând, prevederile Directivei 343 din 2016 privind prezumţia de nevinovăţie”, a declarat Viorica Dăncilă, la dezbaterea moţiunii de cenzură.

Șefa Executivului a precizat că în timp ce PNL a tăiat veniturile românilor, PSD a crescut salariul minim, iar de la 1 iulie, va crește și punctul de pensie cu 10 la sută, de la 1.000 de lei la 1.100 de lei.

Premierul Viorica Dăncilă
a acuzat Opoziția și în special pe liberali că subminează eforturile Guvernului de a crea un trai mai bun pentru români și că apelează la un discurs politic și agresiv. Printre altele, Viorica Dăncilă a criticat opoziția și pentru glumele care se fac pe seama coafurii sale.

Plenul Parlamentului dezbate la această oră moţiunea de cenzură ”Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”, semnată de PNL, USR şi PMP.

La şedinţă participă premierul Viorica Dăncilă şi membrii Cabinetului. Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Gabriel Vlase.