Confidenţialitate

Discovery România respinge propunerea Telekom

După ce negocierile pentru prelungirea contractului dintre Discovery și Telekom au eșuat la sfârșitul anului 2019, posturile din portofoliul Discovery, inclusiv canalele Eurosport, au încetat să mai fie distribuite de Telekom de la 1 ianuarie 2020.

Cele două companii au făcut schimb de acuzații inclusiv prin intermediul rețelelor sociale, pentru ca vineri Telekom să treacă la transmiterea de scrisori deschise în care să prezinte public oferta sugerată partenerilor de la Discovery.

În scrisoarea deschisă, trimisă în limbile română și engleză în atenția Victoria Davies, SVP Country Manager Discovery Networks CEE, Mediterranean and Central Asia, Telekom Romania propune Discovery Networks să reintroducă toate canalele TV ale rețelei într-un pachet dedicat, pentru care abonații să plătească separat.

Discovery România respinge propunerea Telekom prin intermediul unui mesaj transmis jurnaliștilor folosind o firmă de PR: „Le cerem scuze telespectatorilor pentru că trebuie să fie martorii acestei discuții – nu aceasta a fost intenția noastră.

Credem în libertatea de a alege, câtă vreme există fair-play. Dacă Telekom România ar include TOATE canalele TV din portofoliu în pachete din care telespectatorii să aleagă, atunci propunerea înaintată ar avea sens. Însă propunerea actuală ne discriminează, izolând canalele noastre, dar menținând aceeași structură de pachete și costuri pentru celelalte canale TV. Nu credem că este o abordare corectă față de noi sau față de fanii noștri, așa că nu o putem accepta.

Rămânem deschiși la negocieri fair-play cu Telekom, purtate cu bună-credință”.