Confidenţialitate

Discovery a lansat ”Castelul bântuit”, prima producţie virtual reality de ficţiune a companiei filmată în România

Discovery a lansat la nivel global ”Castelul bântuit”, prima producţie virtual reality de ficţiune a companiei filmată în România, creată special pentru Halloween.

”Castelul bântuit” este un scurtmetraj filmat la Castelul Corvinilor din Hunedoara, unul dintre cele mai mari castele din Europa, construite în stil gotic-renascentist.

Filmat la începutul lunii octombrie de o echipă de experţi din Statele Unite, România şi Marea Britanie, proiectul demonstrează interesul Discovery pentru zona VR, precum şi investiţiile constante, având ca obiectiv implicarea fanilor prin intermediul unor programe disponibile pe toate platformele.

Construită într-un puternic contrast alb-negru, într-un decor intim, straniu, producţia VR ”Castelul bântuit” evocă monştri şi fecioare, în cea mai pură tradiţie a filmelor şi a literaturii horror din întreaga Europă, făcând trimitere la expresionismul german şi la personajul Dracula al lui Bram Stoker.

Discovery VR combină realitatea virtuală cu cei 30 de ani de istorie în care Discovery a prezentat conţinut. Clădită pe tradiţia companiei de a folosi noile tehnologii pentru a fi mai aproape de lumea în care trăim, Discovery VR a generat reacţii consistente din partea publicului din întreaga lume, acumulând peste 800.000 de download-uri şi mai bine de 35 milioane de vizualizări până în prezent.