Directorul STB: Câteodată, plimbarea pe jos face mai bine decât să ne înghesuim

Întrebat dacă le recomandă călătorilor să evite mijloacele de transport în comun, directorul Societății de Transport București a răspuns că „plimbarea pe jos face mai bine”.

Momentan, nu e posibilă suplimentarea parcului de mașini.

„Situația e diferită față de Metrorex. Acolo pericolul mare este mai mult în stații, decât în vagoane. La noi nu este cazul, dar da. Recomand, totuși, acolo unde nu este absolut necesar, câteodată și plimbarea pe jos face mai bine decât să ne înghesuim. Mijloacele noastre de transport nu au gradul de ocupare atât de mare, în aceste zile, decât la primele ore ale dimineții, pe anumite linii”, a declarat Andrei Creci, duminică, la Digi 24.

„Să nu uităm că STB-ul a fost una dintre primele instituții care s-a preocupat de sănătatea călătorilor din București. Încă de acum trei săptămâni noi am dat circa 150.000 de măști sanitare prin controlorii noștri și prin punctele de vânzare a titlurilor de călătorie. În prezent am dezinfectat toate mijloacele de transport în autobaze și în depouri, am luat măsuri pentru prevenirea gripei cu personalul nostru din autobaze, din depouri și din Direcția Generală în toate cele 20 de locații ale noastre și la toate punctele de vânzare a titlurilor de călătorie, inclusiv cu controlorii”, a adăugat directorul STB.

„Am trecut de trei ori în trei nopți la rând prin toate tramvaiele, toate troleibuzele și toate autobuzele. Ele au fost dezinfectate și în acest moment putem vorbi de o curățenie generală la nivelul STB”, a precizat Andrei Creci.

Chestionat despre o posibilă suplimentare a flotei de mașini, Andrei Creci a spus că STB folosește acum parcul maxim de „1.600 de mijloace de transport în comun”.

Metrorex a anunţat măsurile luate cu privire la coronavirus, printre fiind acelea de dezinfectare a barelor şi a butoanelor de deschidere a uşilor.

Oficialii metroului bucureștean ar trebui să vină cu soluții ca să nu existe aglomerările de călători în subteran la orele de vârf, a solicitat duminică șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, în contextul răspândirii coronavirusului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS