Directorul minei Soma din Turcia, acolo unde au murit peste 300 de oameni a fost inculpat de procurori si incarcerat imediat

El este acuzat de omucideri involuntare.

Un prim raport al anchetatorilor arată că la momentul producerii accidentului în mină, nivelul monoxidului de carbon – despre care se știe că este un gaz mortal – depășea cu mult normele de securitate. În plus, în galerii era cald, iar activitatea nu a fost suspendată.

Conducerea minei a susținut însă contrariul și a dat asigurări că normele de securitate erau respectate și nu a fost comisă nicio neglijență. Pe de altă parte, ipoteza unei defecțiuni la sistemul electric care să fi provocat incendiul devastator din mină a fost exclusă.

Așa că procurorii l-au inculpat și trimis în detenție pe președintele-director general al minei. E vorba de fiul celui care deține compania minieră. Alături de el au mai fost încarcerate încă 7 persoane. E vorba de 2 directori de mine, doi ingineri, 2 supervizori și un tehnician. Toți sunt acuzați de omucidere involuntară.

De altfel, la scurt timp după producerea catastrofei soldate cu peste 300 de morți, mii de oameni au ieșit în stradă și au acuzat autoritățile de neglijență și nepăsare față de condițiile în care lucrează minerii.