Confidenţialitate

Directorul general adjunct al APIA a fost reținut pentru luare de mită. Acesta a fost imediat înlocuit din funcție | AUDIO

Bogdan Dumitru Dumitrașcu, directorul general adjunct al APIA – Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură – ar fi cerut 2.000 de euro pentru a angaja fiica unei cunoștințe, precizează DNA.

Pe 10 decembrie, directorul adjunct al APIA, Bogdan Dumitru Dumitrașcu, ar fi pretins de la o persoană, martor în acest dosar, 2.000 de euro pentru a o angaja pe fiica acesteia în cadrul instituției.

Fata urma să fie angajată în structura centrală a Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură, apoi transferată la o agenție județeană, pentru a fi mai aproape de domiciliu.

Potrivit DNA, șeful APIA ar fi cerut banii în tranșe, înainte și după angajare.

El a fost prins marți, în flagrant, în timp ce încasa o primă tranșă de 5.000 de lei. Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Bogdan Dumitru Dumitrașcu, iar decizia urmează a fi luată de Tribunalului Constanța.

Între timp, Bogdan Dumitru Dumitrașcu a fost schimbat din funcția de director general adjunct al APIA, după cum arată un comunicat postat pe site-ul instituției:

„Începând cu data de 22 decembrie 2021, prin decizia Directorului General APIA nr. 2994/2021, domnul Bogdan Dumitru DUMITRAȘCU nu mai ocupă funcția publică de Director General Adjunct în cadrul APIA – Aparat Central.

Decizia a fost luată ca urmare a informării APIA de către organele de cercetare penală cu privire la deschiderea unui dosar penal pe numele domnului Dumitrașcu.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Florentina Mihăiță

Sursa foto: Facebook / Dumitrașcu Bogdan

Citește și: Programul Casa Verde pentru panouri fotovoltaice, suspendat la două ore de la deschidere. Dosarele depuse vor fi anulate | AUDIO