Confidenţialitate

Directorul Direcţiei Generale Urgenţe Medicale din cadrul DSU: Medicii de familie ar fi trebuit deja să intre în posesia seringilor | AUDIO

Directorul  general al Direcției Generale Urgențe Medicale din cadrul DSU, Călin Alexandru, spune că toate DSP-urile din țară au primit la timp,  toate materialele necesare vaccinării, iar medicii de familie ar fi trebuit să intre deja în posesia seringilor și a celorlalte consumabile.

În cazul în care nu s-a întâmplat încă asta, medicul Călin Alexandru îi roagă pe medicii de familie să sune la DSP-uri.

“Noi am solicitat încă de săptămâna trecută colegilor de la sănătate publică să ne meţioneze dacă au nevoie de suplimentarea materialelor pentru a le distribui către medicii de familie. Anumite direcţii de sănătate publică au făcut astfel de cereri şi au fost distribuite. Mai mult decât atât, săptămâna trecută am distribuit un număr de aproximativ 3.000 de kituri pentru medicii de familie, un pic mai mult decât numărul de medici de familie care s-au înscris. Din punctul ăsta de vedere, materialele au fost distribuite de către noi către direcțiile de sănătate publică”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rândul său, președintele CNCAV, colonelul Valeriu Gheorghiță, a cerut astăzi DSP urilor să urgenteze aprovizionarea celor peste 3 mii de medici de familie cu materialele necesare vaccinării împotriva sars cov 2.

”Este nevoie de o mai bună coordonare la nivelul fiecărui județ. Între direcția de sănătate publică, între medicii de familie pentru că lucrurile cred că pot să fie mult mai bine făcute și îmi doresc și cred că se va întâmpla acest lucru. Singura mea explicație, pe care o pot înțelege și o accept e cea legată de perioada acestor sărbători pascale și sper ca toată lumea să fi petrecut în liniște și de aici înainte să intensificăm cât mai bine campania de vaccinare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.