Confidenţialitate

Directorul circului Globus a fost demis

Primarul general al Capitalei l-a demis pe directorul circului Globus, Victor Coman.

Gabriela Firea a explicat că a luat această decizie, după ce ieri 11 animale au murit, în urma unui incendiu izbucnit într-un adăpost al circului.

“Nu putem sută la sută să imputăm unei persoane că a izbucnit un incendiu, se poate întâmpla oriunde. Dar orice manager de instituție trebuie să înțeleagă faptul că, dincolo de activitatea de creație, are în responsabilitate și activitatea de organizare și de manageriere a instituției pe care o reprezintă. Prin urmare, domnul manager al Circului Globus a fost demis astăzi (n.r. vineri) din cauza faptului că ieri am avut o situație foarte grea cu anumite animale care, chiar dacă nu mai erau băgate în spectacolele circului, se numeau animale “pensionate”, trebuiau să beneficieze de grija conducerii circului de stat și să beneficieze de adăposturi corespunzătoare, atât ele cât și îngrijitorii”, a spus Gabriela Firea.

Cercetările pompierilor au scos la iveală că incendiul de la circ ar fi fost provocat de o defecțiune a unui calorifer electric pe care paznicii îl foloseau pentru încălzire.

În incendiu, au murit doi tigri, doi porci vietnamezi, trei câini și patru pisici.