Confidenţialitate

Directorii de școli vor da examen de testare a cunoștințelor pe 27 iulie, anunță ministrul Educației

Pe 27 iulie, toți directorii de școli vor da examen de testare a cunoștințelor, iar în toamnă, vor avea concurs pentru ocuparea postului, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu:

„Examenul scris intenționam să fie organizat în data de 27 iulie, să testeze de la activități cognitive până la abilități manageriale. În data de 5 august vor expira toate mandatele conducerii școlilor din România. Deci este nevoie să organizăm măcar această primă etapă, urmată de interviuri pentru cei care promovează prima etapă, foarte probabil nota minimă va fi 7. Toți aceia care vor promova această primă etapă se vor putea înscrie în luna septembrie își în luna octombrie la concursurile care se vor susține în ficare școală.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Sorin Cîmpeanu vrea ca în fiecare școală să existe și un director administrativ, care să se ocupe de implementarea proiectelor cu fonduri europene:

„Ne gândim ca această poziție de director educațional plus director adjunct să fie dublată de un director administrativ, care să pună în aplicare acele proiecte pe care le vom finanța prin PNRR.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.