Confidenţialitate

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică: 25 de atacuri cibernetice rusești au vizat mai multe site-uri din România în perioada 17 – 21 iunie | AUDIO

#25 de atacuri cibernetice rusești au vizat mai multe site-uri din România în ultima săptămână, anunță Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.

Au fost vizate instituţii publice și private din țară din sectorul financiar-bancar, transport şi telecomunicaţii. Inclusiv site-ul DNSC a fost afectat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În perioada 17 – 21 iunie, DNSC a identificat 25 de atacuri de tip DDoS împotriva unor site-uri din România, lansate de grupări de atacatori cibernetici afiliate Rusiei.

Hackerii au atacat reţele de dispozitive compromise conectate la internet, generând un flux masiv de cereri de conexiune, afectând nu doar ţintele vizate direct, ci şi pe cele colaterale, explică specialiştii DNSC.

Au fost vizate site-urile unor instituţii publice din România, inclusiv cel al Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică, dar și platformele unor entităţi private din sectorul financiar-bancar, transport şi telecomunicaţii.
Organizaţiile vizate au fost avertizate din timp despre atacuri. Nu au existat perioade mari de întreruperi a activităţilor site-urilor, ci doar servicii temporar indisponibile, transmite instituția într-un comunicat.

SURSA FOTO: Shutterstock