Confidenţialitate

Directorul Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu” din Maieru, reacție la moartea elevului care a murit după ce a băut 3 energizante la un antrenament: E nevoie de un program pe tema aceasta | AUDIO

Drama din Maieru, Bistrița, unde un elev a murit după un antrenament la fotbal și după ce ar fi băut 3 energizante redeschide discuția despre cât de informați sunt minorii despre ce alimente și băuturi consumă. Autoritățile locale spun că ar fi nevoie de lecții sau cursuri pe această temă, poate chiar în timpul orelor de la școală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Până acum nu a fost niciodată un program care să explice copiilor pericolul consumului de energizante. Poate nu ar fi rău ca și pe această temă să înceapă un program”, a explicat directorul Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu”, Adrian Crăciun.

Tânărul de 13 ani era din comuna bistrițeană Maieru. S-a simțit rău și a intrat în stop-cardiorespirator după un antrenament la fotbal. Echipajele SMURD nu au reușit să îl salveze.

Antrenorul său și colegii din echipa de fotbal au povestit ce s-a întâmplat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Antrenor: „Am ținut un antrenament normal. Nu a dat niciodată semne de oboseală. Am oprit la 15-20 de minute pentru pauza de hidratare. După vreo 10 minute i s-a făcut rău. A spus să o sune pe mama lui. După aceea să sune la ambulanță și a intrat în stop”.

Coleg: „Să sunăm la ambulanță. Noi nu am crezut. Am crezut că face o glumă, după aceea a picat jos și ne-am speriat. Mulți colegi au spus că a băut energizant”.

Jurnalist: Câte doze?

Coleg:Atunci când s-a întâmplat a băut trei”.

Să amintim: Chiar săptămâna aceasta, vânzarea de energizante către minori a fost interzisă prin vot final în Camera Deputaților.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Vânzarea băuturilor energizante către minori, interzisă în România. Camera Deputaților a dat votul final, iar legea merge la promulgare | AUDIO