Confidenţialitate

Director din cadrul CNAIR, arestat preventiv pentru luare de mită

Unul dintre cei mai vechi directori din cadrul Companiei de infrastructură rutieră a fost arestat preventiv duminică seară.

Florea Dascălu este acuzat de luare de mită.

Procurorii anticorupție timișeni susțin că l-au prins în flagrant primind 10.000 de lei la o partidă de vânătoare.

Banii ar fi reprezentat a treia tranșă dintr-o șpagă cerută de Florea Dascălu pentru a ajuta o firmă cu contracte de deszăpezire.

Conform procurorilor,  în perioada mai – 22 octombrie 2022, Florea Dascălu, în calitatea sa de director, ar fi primit de la un administrator de societate comercială (martor), în mod repetat, sume de bani şi alte foloase (toate în valoare totală de 37.060 lei), pentru ca în schimb să îşi exercite influenţa pe care o avea asupra unor funcţionari publici şi privaţi, promiţând (promisiuni materializate ulterior) că îi va determina să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activităţii comerciale a administratorului respectiv (câştigarea de contracte şi lucrări de estetică rutieră şi deszăpezire). Tot în contul sumei menţionate şi al foloaselor necuvenite, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, suspectul ar fi pus la dispoziţia aceluiaşi administrator mai multe date nedestinate publicităţii, informaţii menite să îi asigure câştigarea unor licitaţii organizate de CNAIR.

”Astfel, pentru demersurile descrise, suspectul Dascălu Florea ar primit, în data de 07.05.2022 suma de 10.000 lei şi foloase necuvenite în cuantum de 2.060 lei, în data de 12.07.2022 suma de 10.000 lei, iar în data de 22.10.2022 suma de 10.000 lei şi foloase necuvenite în cuantum de 5.000 lei, în ultima împrejurare procurorii constatând săvârşirea infracţiunii flagrante”, a precizat DNA.

Conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că îl suspendă pe director.

Potrivit declarației de avere, Florea Dascălu – care lucrează de 26 de ani în compania de stat – deține mai multe terenuri, locuințe și mașini. Directorul are un salariu anual de 250.000 lei.