Directoarea unei cunoscute gradinite din Arad, trimisa in judecata pentru ca cerea bani parintilor la inscrierea copiilor la gradinita

Fosta directoare a fost condamnată astăzi de către magistraţii judecătoriei Arad în primă instanţă.

Conform sentinţei, magistraţii au dispus schimbarea încadrării juridice din abuz în serviciu în formă continuată în abuz în serviciu, şi au achitat-o pe Rodica Ţoldan, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Fostei directoare i-a fost aplicată o sancţiune cu caracter administrativ, respectiv amenda în cuantum de 1000 lei, iar magistraţii i-au confiscat suma de 9.750 lei. Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, în perioada februarie – iunie 2013, în exercitarea funcţiei de director la grădiniţei, femeia, a pretins şi primit de la 212 părinţi, care şi-au înscris copiii la respectiva grădiniţă în anul şcolar 2013-2014, suma de câte 50 sau 100 lei ca ‘taxă de înscriere’ ca să rezeve locurile, în condiţiile în care grădiniţa are mai multe solicitări de înscrieri decât locuri disponible, în fiecare an.

Directoarea a fost schimbată din funcţie la începerea cercetărilor.