Din toamna, elevii vor putea participa la Olimpiada Gimnaziilor

Astfel, de la 1 septembrie, elevii din clasele V-VIII vor putea participa la diverse întreceri sportive, care vor avea loc, în etape. Vor fi competiții de fotbal, handbal, baschet, volei, atletism, badminton, tenis de masă, rugby, oină sau șah.

Concursurile din cadrul Olimpiadei Gimnaziilor au loc, mai întâi, la nivel local: în orașe și în comune. Câștigătorii se vor califica în etapele următoare, desfășurate la nivel județean și regional, iar în ultima fază, se vor întâlni cei mai valoroși sportivi din fiecare ramură sportivă.

Potrivit unui protocol semnat de Ministerul Educației cu reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român, olimpiada gimnaziilor va avea loc în perioada 1 septembrie 2015 – 31 august 2019.

Autoritățile speră ca în acest fel elevii de gimnaziu să renunțe la timpul petrecut în fața calculatorului și să facă sport.

În funcție de preferințe și aptitudini, un elev poate opta pentru fotbal, handbal, baschet sau volei, pentru badminton, tenis de masă, rugby, oină sau șah.

Cei care se vor remarca în aceste competiții sportive între școli ar putea fi selectați de diverse cluburi sportive și vor avea șansa să practice sportul de performanță – a anunțat preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Alin Petrache. Șeful FRF, Răzvan Burleanu ar vrea ca numărul celor care joacă fotbal în România să se tripleze până în 2020. În țările europene, media este de 2,8 la sută din populație, iar în România, de numai 0,5 procente.