Confidenţialitate

Din Bulgaria, unde se află în arest, Elena Udrea încearcă să scape de acuzația din dosarul Hidroelectrica | AUDIO

Elena Udrea încearcă să scape de procesul Hidroelectrica, în care e acuzată că ar fi primit o mită de 3,8 milioane de dolari. Fostul ministru a cerut, prin avocatul său, încetarea procesului, invocând decizia CCR privind prescripția.

Din Bulgaria, unde se află în arest, Elena Udrea a fost audiată prin videoconferință, la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care este acuzată că ar fi primit de la Bogdan Buzăianu, prin intermediul lui Radu Budeanu, patronul Cancan și Gândul.ro, o mită de 3,8 milioane de dolari și o creanță de 900.000 de euro pe care Buzăianu o avea de recuperat de la Bobby Păunescu.

Acesta din urmă gajase împrumutul de la Buzăianu cu acțiunile la revista Capital și ziarul Evenimentul Zilei.

Așa ar fi ajuns Elena Udrea patroana reală a EVZ, afirmă DNA. Potrivit G4 media, judecătorul a întrebat-o pe Elena Udrea dacă este de acord cu continuarea procesului penal, aceasta spunând că vrea ca procesul să înceteze.

Avocatul Veronel Rădulescu: „Practic, faptele doamnei Udrea sunt prescrise dinainte de a fi emis rechizitoriul, nici măcare nu fusese sesizată instanța de judecată și acest lucru n-a fost constatat de nimeni. Acum, a venit Curtea Constituțională și ne-a explicat pe românește, nu în bulgărește, faptele de care este acuzată doamna Udrea se prescriu în termen de 8 ani, iar toate faptele care sunt criticate sunt presupus a fi săvârșite în perioada 2009-2010, deci în 2018 oricum termenul de prescripție cursese în totalitate.”

Pronunțarea privind solicitarea Elenei Udrea de a înceta procesul penal, ca urmare a deciziei CCR, a fost amânată peste două săptămâni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea