Din 15 iunie 2017, scăpăm de tarifele de roaming

Parlamentul European a adoptat noile reglementări care prevăd interzicerea taxelor suplimentare pentru roaming la utilizarea telefoanelor mobile în alte state din Uniune și noi reguli privind dreptul la acces internet.

Începând cu 30 aprilie 2016, taxele de roaming nu trebuie să depășească 0,02-0,05 euro pe minut pentru apeluri, SMS sau la utilizarea internetului mobil.

“Abolirea taxelor de roaming a fost așteptată de multă vreme de toată lumea: oameni obișnuiți, start-up-uri, IMM-uri și multe alte tipuri de organizații”, a spus raportorul, Pilar del Castillo (PPE, ES), în dezbaterea dinaintea votului. “Datorită acestui acord, Europa va deveni singura regiune din lume care va garanta legal internetul deschis și neutru. Principiul neutralității internetului se va aplica direct în cele 28 de state membre. Și va asigura faptul că nu vom avea internet cu două viteze”a adăugat ea.

Taxele de roaming pentru a suna, trimite mesaje text și a utiliza internet mobil în altă țară din UE vor fi interzise începând cu 15 iunie 2017.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS