Din 1 august se reiau zborurile din România spre Austria

De la miezul nopții se reiau zborurile din România spre Austria.  Reglementările privind intrarea în Austria rămân valabile în continuare. Ca urmare a numărului în creștere de cazuri în România, există restricții de călătorie impuse de Ministerul Sănătății din Austria, reglementate prin ordonanța emisă pe data de 25 iulie.

România se află pe lista țărilor cu situație instabilă COVID-19, așa că ordonanța din 25 iulie  prevede faptul că cetățenii care sosesc din România (indiferent de cetățenia sau categoria lor profesională, inclusiv austrieci, oameni de afaceri, îngrijitori etc.) trebuie să prezinte un test molecular Sars-COVID 19 negativ, atestat de un certificat medical de la medicul sau furnizorii de servicii medicale la care a fost efectuat testul, în limba engleză sau germană.

Testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore (momentul testării nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore), dar în cazul în care testul nu a putut fi efectuat înainte de sosire, acesta trebuie efectuat în 48 de ore de la sosirea în Austria, iar costurile trebuie acoperite de persoana în cauză. Până la obținerea rezultatului negativ, este necesară o carantină auto-monitorizată, costurile pentru cazare fiind purtate de persoana în cauză.

În lipsa testului și a certificatului, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 10 zile unei izolări la domiciliu sau într-o locație adecvată, imediat după intrarea în Republica Austria, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză.

În situația în care cetățeanul nu poate prezenta certificatul medical sau dovada unei cazări adecvate, autoritățile austriece nu vor permite intrarea pe teritoriul Republicii Austria. 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS