Confidenţialitate

Dilema mini-vacanței de Paște pe litoral: Cu mască sau fără mască pe plajă | AUDIO

Dacă anul trecut litoralul a fost pustiu, acum, hotelierii îi așteaptă pe turiști. Sunt deja rezervări, gradul de ocupare este de aproape 70%. Cu oferte atractive, spune Enea Drăghici, managerul unui hotel de 4 stele din Mamaia:

„Vremea ține cu noi. Oferta de doi plus una gratis este la 580 de lei, sejurul, iar pentru cei care nu vor să beneficieze de ofertă, avem prețuiri pornind de la 200 de lei pe noapte”.

Însă anul acesta, cluburile de pe litoral vor rămâne închise. Potrivit vicepreședintelui ANAT, Cristian Bărhălescu, tineretul nu va fi prea incântat:

„O deschidere a cluburilor și o libertate mai mare pentru terase, ca ore de funcționare, ar genera mai mult interes pentru români să vină de 1mai și de Paște pe litoral”.

Iar o eventuală decizie a autorităților de a permit exceptarea purtării măștilor la plajă sau în vârful muntelui este respinsă de turiști.

„Pandemia încă nu s-a terminat și lăsând la responsabilitatea oamenilor, cu distanțierea, nu este o idee foarte bună libertatea fără mască. Măcar masca să o purtăm pentru interesul celuilalt”, spune un tânăr care se plimbă pe plajă.

„ Cred că este o situație critică și, până o depășim, mi se par măsurile foarte bine luate”, adaugă o tânără.

Turiștii care vor veni de 1 mai pe litoral vor fi nevoiți să poarte măști în spațiile publice, să nu se înghesuie pe terase și să petreacă doar până la ora 20,00. Doar in noaptea de Înviere, vor putea rămâne afară între orele 20,00 și 5,00 dimineața.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu