Confidenţialitate

Dilemă în Islanda: pizza cu sau fără ananas

Preşedintele Islandei a fost aspru criticat şi ironizat în mediul virtual, după ce a spus că ”se opune fundamental” plasării de bucăţi de ananas peste pizza.

Seful statului insular a fost nevoit să îşi clarifice declaraţia despre această chestiune definitorie pentru epoca actuală.

Guðni Jóhannesson a mers şi mai mai departe, spunând că, dacă ar putea, ar interzice ananasul ca ”topping” pentru pizza. Declaratiile au starnit un val de reactii al internautilor din lumea întreagă, pasionati de pizza hawaiana.

Asa ca presedintele Islandei a publicat pe pagina sa de Facebook o declaraţie redactată în engleză şi în islandeză, în care își clarifică poziția: el susține că îi place ananasul, însă nu pe pizza – şi că nu ar putea niciodată să interzică oamenilor să pună ananas peste pizzele lor.

Guðni Th. Jóhannesson își incheie postarea recomandând fructele de mare – pentru pizza.

Preşedintele are 47 de ani și s-a bucurat de o popularitate uriaşă în ţara lui după ce refuzat o creştere cu 20% a salariului său, a donat 10% din venit unor organizații de caritate şi a devenit primul preşedinte al unei ţări care a participat la o paradă gay.

Rata sa de popularitate a ajuns însă la 97% în Islanda când a fost văzut în timp ce cumpăra pizza la pachet în drum spre casă, după o zi la birou.