Digital News Initiative: O nouă rundă de finanțare lansată de Google

Perioada de înregistrare a proiectelor pentru finanțare prin fondul de inovare al Digital News Initiative (DNI), programul Google de sprijinire a jurnalismului digital, a fost deschisă astăzi.

Proiectele pot fi depuse până pe 9 aprilie. Aceasta este a cincea rundă de finanțare a programului DNI, care până acum a oferit peste 90 milioane de euro către 460 proiecte din 29 de țări. Accentul în această rundă va fi pus pe proiectele care diversifică sursele de finanțare și găsesc metode inovatoare de monetizare.

Toate proiectele propuse pentru finanțări mari și medii trebuie să demonstreze că au o componentă de monetizare pentru a fi eligibile. Pentru proiectele prototip nu este obligatorie monetizarea, obiectivul fiind, în acest caz, inovația.

Proiectele pot fi depuse aici exclusiv online la adrea https://digitalnewsinitiative.com/dni-fund/apply-for-funding/.

La runda precedentă s-au oferit finanțări totale de peste 20 de milioane de euro.

Fondul  Digital News Initiative s-a lansat în octombrie 2015, când s-au depus primele proiecte în runda inițială de finanțare. Prin acesta, Google s-a angajat să acorde finanțări în valoare de 150 milioane de euro, timp de trei ani, pentru a sprijini sectorul media din Europa și a oferi organizațiilor posibilitatea să încerce lucruri noi, să experimenteze și să inoveze în mediul digital.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS