Confidenţialitate


Dicţionarul Gastronomic: Brezarea


Dicţionarul Gastronomic: Brezarea

Termenul provine din limba franceză, „braiser“, și denumește o combinație de metode de a găti, uscată și umedă.

Alimentele sunt mai întâi prăjite la temperatură ridicată, până se rumenesc și își potențează gustul.

Sunt apoi desăvârșite într-un vas acoperit, împreună cu o cantitate variabilă de lichid (de obicei, nu atât cât să fie acoperite de acesta) care include obligatoriu un element acid, ca roșii, bere sau vin.

Fierberea se petrece într-un vas acoperit, la foc foarte mic, până ce alimentele, cel mai adesea carnea, sunt fragede. Acest procedeu dă alimentelor un gust cu totul deosebit și particular.

Brezarea se bazează pe temperatură, timp și umezeală pentru a rupe țesuturile tari, gelatină și colagenul din carne, ceea ce o face ideală pentru a găti bucățile de carne mai țări și mai ieftine.


Ultimele stiri
Premierul Bolojan, despre criza apei din Prahova: „Foarte posibil, din această seară alimentarea cu apă va începe să…

ÎCCJ explică de ce a atacat a doua oară la CCR legea privind pensiile magistraților. Purtătorul de cuvânt…

5 idei de pijamale perfecte pentru o seară de film acasă (P)

Grupul parlamentar „Pace – Întâi România” a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Bolojan. Ninel Peia l-a…

Grecia: Consecințele furtunii Byron în sud-estul Greciei. Străzi inundate și drumuri blocate în Atena. Școlile au fost închise…

Centrala electrică de la Brazi a fost repornită, însă funcționează la capacitate redusă. Ivan: „Suntem pregătiți pentru a…

România în Direct. Alegerile din București. Cine poate repara orașul? | VIDEO

Secţiile Unite ale Curții Supreme sesizează CCR cu privire la proiectul de lege privind pensiile magistraților

STUDIU: 65% dintre români se așteaptă la cheltuieli mai mari de Crăciun față de anul trecut | AUDIO

Furnizarea apei va fi reluată în județul Prahova în următoarele zile, anunță prefectul județului. DSP a prelevat probe…