Confidenţialitate


Dicţionarul Gastronomic: Brezarea


Dicţionarul Gastronomic: Brezarea

Termenul provine din limba franceză, „braiser“, și denumește o combinație de metode de a găti, uscată și umedă.

Alimentele sunt mai întâi prăjite la temperatură ridicată, până se rumenesc și își potențează gustul.

Sunt apoi desăvârșite într-un vas acoperit, împreună cu o cantitate variabilă de lichid (de obicei, nu atât cât să fie acoperite de acesta) care include obligatoriu un element acid, ca roșii, bere sau vin.

Fierberea se petrece într-un vas acoperit, la foc foarte mic, până ce alimentele, cel mai adesea carnea, sunt fragede. Acest procedeu dă alimentelor un gust cu totul deosebit și particular.

Brezarea se bazează pe temperatură, timp și umezeală pentru a rupe țesuturile tari, gelatină și colagenul din carne, ceea ce o face ideală pentru a găti bucățile de carne mai țări și mai ieftine.


Ultimele stiri
Un bărbat responsabil de crearea unui post de radio care făcea propagandă legionară, plasat sub control judiciar pentru…

Cele două moțiuni simple împotriva ministrului de Interne și a ministrului Justiției au fost respinse în urma unor…

Cântăreţul britanic Chris Rea a încetat din viață la vârsta de 74 de ani. Printre cele mai cunoscute…

O propunere legislativă prin care să fie interzisă promovarea ideilor comuniste și a organizațiilor de acest fel, depusă…

Vremea se va răci de Sărbători. Ninsori așteptate în București și precipitații pe litoral | AUDIO

Constanța: Studenții cu dizabilități vor beneficia de anul viitor de condiții adaptate nevoilor lor: tastaturi Braille, dispozitive pentru…

Scumpiri de până la 35% la gaze naturale, de la 1 aprilie 2026. O schemă de ajutor pentru…

Președintele Nicușor Dan, după discuția cu magistrații: „Multe din lucrările care au fost sesizate, de dumneavoastră sau de…

Sistemele informatice ale companiei Apele Române, vizate de un atac cibernetic | AUDIO

200 de mineri de la Cariera Jilţ Nord protestează împotriva tăierii voucherelor de vacanță, un drept prevăzut în…