Confidenţialitate


Dicţionarul Gastronomic: Brezarea


Dicţionarul Gastronomic: Brezarea

Termenul provine din limba franceză, „braiser“, și denumește o combinație de metode de a găti, uscată și umedă.

Alimentele sunt mai întâi prăjite la temperatură ridicată, până se rumenesc și își potențează gustul.

Sunt apoi desăvârșite într-un vas acoperit, împreună cu o cantitate variabilă de lichid (de obicei, nu atât cât să fie acoperite de acesta) care include obligatoriu un element acid, ca roșii, bere sau vin.

Fierberea se petrece într-un vas acoperit, la foc foarte mic, până ce alimentele, cel mai adesea carnea, sunt fragede. Acest procedeu dă alimentelor un gust cu totul deosebit și particular.

Brezarea se bazează pe temperatură, timp și umezeală pentru a rupe țesuturile tari, gelatină și colagenul din carne, ceea ce o face ideală pentru a găti bucățile de carne mai țări și mai ieftine.


Ultimele stiri
Taxe mai mari pentru turiștii care vor să viziteze parcurile naționale din Statele Unite. Cât va costa un…

STUDIU: Adolescenții preferă să discute cu chatboturile anumite probleme de sănătate mintală decât să ceară ajutorul unui specialist…

Cum ne îmbrăcăm de sărbători: Ce spun despre noi culorile pe care le purtăm | GALERIE FOTO

Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…