Confidenţialitate

DiCaprio atrage atenția asupra defrișărilor ilegale din Argeş, România

Actorul american Leonardo DiCaprio a publicat joi, pe contul său de Instagram, o fotografie cu voluntari Greenpeace care adună gunoaie din pădurile din România, menţionând că bazinul râului Argeş este o zonă ameninţată de defrişările ilegale, iar Guvernul României trebuie să protejeze, din punct de vedere legal, pădurea.

”Voluntarii Greenpeace strâng gunoaie în pădurile din România, lângă lacul Vidraru, în bazinul hidrografic al râului Argeş – o zonă ameninţată de exploatarea forestieră ilegală şi distrugerea pădurii. Luna trecută, voluntari Greenpeace din 11 ţări (România, Austria, Germania, Belgia, Olanda, Ungaria, Croaţia, Finlanda, Slovacia, Slovenia şi Elveţia) au început să carteze una dintre cele mai bătrâne păduri din Europa, cu scopul de a sublinia necesitatea ca Guvernul României să o protejeze din punct de vedere legal”, a scris actorul, joi, pe contul său de Instagram.

Imaginea şi textul au primit 214.000 de aprecieri, iar numeroase comentarii susţin ideile expuse de actorul american în vârstă de 41 de ani.

Actorul american Leonardo DiCaprio, un susţinător înfocat al cauzelor ecologiste, militează de mulţi ani pentru protejarea planetei. În acest scop, actorul hollywoodian a înfiinţat Fundaţia Leoardo DiCaprio, în 1998, şi a produs documentarul ”The 11th Hour”, potrivit căruia lupta împotriva încălzirii globale reprezintă principala provocare cu care se confruntă omenirea în lupta de protejare a mediului înconjurător.

di-caprio-bun

În viaţa privată, Lenoardo DiCaprio a ales să implementeze o serie de măsuri ecologiste – se deplasează cu bicicleta, foloseşte doar automobile ecologice sau hibdrid, şi-a instalat panouri solare pe acoperişurile tuturor locuinţelor sale şi mănâncă doar produse alimentare din clasa ”bio”.