Confidenţialitate

Diana Șoșoacă, retrasă de la șefia Comisiei de Abuzuri din Parlament

Fosta senatoare AUR Diana Șoșoacă nu va mai fi președintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii.

Liderii grupului AUR din Senat au anunţat, luni, în plen, excluderea din partid a senatoarei Diana Şoşoacă şi revocarea acesteia din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor şi din cea de membru al Comisiei juridice.

“Toţi juriştii din această sală şi toţi parlamentarii ştiu că există o procedură. În primul rând, trebuia să fiu notificată cu privire la eventuala excludere a mea, unde ar fi trebuit să mă prezint la Partidul AUR pentru a-mi susţine un punct de vedere.

Până la acest moment, nu am fost notificată niciodată cu privire la excluderea mea, drept pentru care solicit AUR să depună la BP actele care demonstrează excluderea mea.

Înţeleg că singurul avocat pe care l-au avut am fost eu, de asemenea, înţeleg şi lipsa de pregătire juridică pe care o au.

Trebuia să fiu notificată în acest sens”, a reacționat Diana Şoşoacă.

“Vă asigur că toate procedurile legale au fost îndeplinite. Partidul AUR a exclus-o pe doamna Diana Şoşoacă din rândurile sale conform statutului, nu are niciun fel de cale de atac mai departe de atât. Partidul va comunica către grupul parlamentar AUR că a scos-o din rândurile sale şi că i-a retras orice sprijin politic. Grupul a făcut demersurile necesare către Biroul permanent şi ne aflăm acum în plen cu schimbarea componenţei comisiilor”, a precizat liderul grupului parlamentar senatorial AUR, Claudiu Târziu.

Locul de preşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor va fi luat de Rodica Boancă, iar cel de membru al Comisiei juridice de Dorin Cristian Mate.

FOTO: INQUAM Photos/George Calin