Diamond League: Reuniunile de la Paris şi Eugene, anulate

Reuniunile de la Paris şi Eugene, din cadrul circuitului atletic Diamond League, au fost anulate din cauza pandemiei.

Prevăzută iniţial în luna iunie, întrecerea din capitala franceză a fost reprogramată într-o primă fază pentru 6 septembrie, dar organizatorii au anunţat, vineri, anularea.

Reuniunea de la Eugene, în Oregon, programată pe 4 octombrie, a fost anulată din cauza dispoziţiilor sanitare din acest stat din nord-vestul SUA pentru a lupta împotriva coronavirusului.

Eugene va găzdui următoarele Campionate Mondiale, amânate cu un an, din 2021 în 2022, după reprogramarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din cauza coronavirusului.

4 din cele 15 reuniuni din programul Diamond League 2020 au fost pur şi simplu anulate. Înainte de Paris şi Eugene, acest lucru s-a întâmplat cu Rabat (31 mai) şi Londra (4 iulie).

Potrivit calendarului publicat vineri, circuitul ar urma să debuteze pe 14 august la Monaco, a doua reuniune fiind cea de la Stockholm, pe 23 august.

Reuniunea de la Gateshead, în Marea Britanie, programată pe 16 august, este prevăzută acum pe 12 septembrie, însă trebuie „să fie confirmată”, au recunoscut organizatorii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS