Destinațiile turistice ale anului 2016

Cele mai importante premii oferite în industria turismului au fost acordate în Sardinia, Italia, în cadrul galei World Travel Awards, ajunsă la ediţia cu numărul 23. Trofeul la categoria destinaţia turistică europeană a anului 2016 a fost primită de acelaşi oraş care a reuşit să câştige voturile specialiştilor şi anul trecut.

Oraşul Sankt Petersburg, din Rusia, a fost desemnat destinaţia turistică europeană a anului 2016, în cadrul decerenării premiilor World Travel Awards Europe, titlu pe care l-a primit şi la ediţia anterioară.

Insula europeană a anului a fost desemnată Madeira, din Portugalia, în timp ce oraşul francez Lyon a fost ales câştigător la categoria cea mai bună destinaţie city-break, în faţa unor „competitor” redutabili ca Roma, Madrid, Londra, Lisabona sau Berlin. Portugalia a primit trofeul pentru cea mai bună destinaţie de plajă a anului pentru Algarve, în defavoarea unor locuri extrem de populare pentru petrecerea vacanţelor în sezonul estival, precum Mallorca, Spania, sau Corfu, în Grecia.

madeira

Suprinzătoare a fost alegerea la secţiunea „destinţia europeană turistică a anului”, Muzeul maritim Titanic din Blefast, Irlanda, inaugurat în 2012.

noul_muzeu_al_titanicului_de_la_belfast

Clădirea cu un design impresionat, ridicată pe locul şantierului naval unde a fost construit celebrul vas Titanic în urmă cu peste 100 de ani, a fost preferată unor obiective turistice ca Acropola din Atena, Palatul Buckingham, în Marea Britanie, catedrala La Sagrada Familia, din Barcelona, Spania, Turnul Eiffel, Paris, sau Colosseumul, Roma.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare